Juuratudengid korporatsioonis

Sügissemestril 2013 tuli juhuslikult plaani teha ühispilt Tartu konvendi liikmetest, kes õpivad Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas. Pildile tuli 31st juuratudengist 21 ning üks majandustudeng külalisesinejana.

juuratudengid
Korporatsiooni Fraternitas Estica Tartu konvendi juuratudengitest liikmed sügisel 2013

Kui heita pilt kogu 106 aastase ajaloo peale, siis ilmneb, et juuratudengeid on korporatsiooni liikmeskonnas kõige rohkem olnud ning sama palju kui kolm populaarsuselt järgmist eriala kõik kokku:

  1. õigusteadus 433
  2. arstiteadus 170
  3. majandusteadus 132
  4. insener 102

Suurematest stud.iur. liikmetest võib ära mainida auvil!! Ernst Hansson, Otto Pukk, Konstantin Päts, Julius Ridal, Ermi Soomet.

Arusaadav on, et tsaariajal ning Eesti Wabariigi aegadel oli erialasid väheb ning õigusteadus nende hulgas väga levinud. Huvitav on, et viimase 25 aasta jooksul on just korporatsiooni Fraternitas Estica leidnud tee hulganisti juuratudengeid 161 meest ning semestril 2013-II on Tartu ja Tallinna konvendi nimekirjas kokku 58 selle eriala tudengit.

Tulenevalt juuratudengite suurest arvust on Fr. Estica kaaskorporantide seas saanud ka “juurakorporatsiooni” tuntuse, mille üle saab ainult uhkust tunda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*