Üritused

Kultuuriüritused

Tihti on silmatud fraatereid organiseeritult koos daamidega erinevates teatri- või ooperisaalides. Teinekord ka priimabaleriniini etteastet vaatamas. Samuti ei ole harvad juhud kui mõni vilistlane tuleb konventi rääkima uuematest tehnikasaavutustest, reisimuljetest või keerulisest poliitilisest olukorras maailmas. Samuti on rebastel enne värvikandjaks saamist kohustus korporatsiooni liikmeid harida mõnel põneval teemal rebasreferaadi vormis. Viimasest ajast meenub ka tore veinikoolitus pärast mida suudavad fraaterid igat odoori põhjalikult kirjeldada.

Spordiüritused

Sport on Fraternitas Esticas ikka au sees olnud, ning konvendi siseselt on toimunud korvpalli, jalgpalli ja koguni veepalli võistlusi. Meeskonniti on osa võetud ka mitmetest üliõpilasogranisatsioonide vahelistest muudest jõukatsumistest.

Kuid osaletud pole üksnes lihasjõudu nõudvatel aladel. Konvendis olevad kaardipakid ja malelauad ei seisa just kasutamata – ning tõepoolest – edukalt on esinetud ka male- ja bridžiturniiridel.

Juba mitmed aastad on sügiseti korraldatud Eesti Korporatsioonide Liidu lasketurniiri.

Rääkides veelgi enam koordinatsiooni ja graatsiat nõudvatest aladest: ka oma tantsuoskusega pole fraater esticused kunagi hätta jääma pidanud. Traditsiooniliselt on korraldatud tantsukursusi rebastele koos mõne naisorganisatsiooniga, kuid ka tegevliikmete mälu värskendamiseks toimub aeg-ajalt täiendavaid kursusi.

Õllelauad

Traditsioonilise meeskorporatsioonina on Fraternitas Esticas kindlal kohal mitmesugused õllelauad nii omaenda liikmete seltsis kui ka koos teiste meeskorporatsioonidega.

Joomasundlust meil siiski (erinevalt mõnest teisest korporatsioonist) pole. Ja tuleb tunnistada, et on ka auväärseid karsklasi meie ridades. Kuid nendele kes soovivad, pakume kultuurset ja organiseeritud alkoholi tarbimist.

Kõige olulisemaks õllelaua vormis ürituseks on kahtlemata vennastuspidu – korporatsiooni kõige suurem ja tähtsam sündmus.

Õlu on aga päris kindlasti enamiku fraaterite lemmikjook, nõnda palju, et regulaarselt on suvepäevadel ja kaatripäevadel korraldatud õlle-orienteerumise nimelist teatevõistlust. Kuid on ka teistsuguseid spordiüritusi…