Esimehe tervitus

Korporatiivne vaim Eesti üliõpilaskonnas on sama vana, kui haritlaskond. Oma praeguse ulatuse aga saavutas ta peale visat heitlusaega. Need heitlusajad peegelduvad Fraternitas Estica tekkimisloos, mille 25. aastapäeva meie 9. mail s. a. pühitseme.

ksv! Friedrich Akel

Esimese kodumaal asutatud rahvusliku üliõpilaskorporatsioonina tuli Fraternitas Estical meie kultuuriloos täita tähtis missioon — kasvatada vennalist ühistunnet Eesti võrsuvas intelligentsis ja rakendada teda viljakale tööle Eestimaa ja Eesti rahva kasuks. Need paleused on vankumatutena püsinud siiani, nad on kaasa tõmmanud teisi ja viinud võidule korporatiivse vaimu.

Võitlus oma aadete eest pole olnud alati kerge, kuid ikka on ta, olnud ilus ja jätnud mälestusi, mis on kustumatud. Need mälestused on kalliks varaks, nad vaimustavad noori ja annavad jõudu vanemaile. Nad on selleks aluspinnaks, millele Fraternitas Estica ehitab enda tuleviku — õiglaselt, vahvalt ja ustavalt.

Pühitsedes oma aastapäeva, Fraternitas Estical on eriti hea meel ütelda paremaid tervitusi Eesti Korporatsioonide Liidule, kelle innukaks kaastöötajaks ta on olnud alati. Sammugem edasi vankumatus üksmeeles!

Tervitame teid korp. Lettonia kaasvõitlejaid, kes teie tulete pidupäevale, et anda üle oma rohelis-sini-kuldse lipu. Saagu see uueks kinnituseks meie värvivendlusele.

Südamlik teretulemast sõprusliitlasele, Savo Osakonna esindusele ja korp. Polonia esindajale.

Tuli, mida vennastuse sümbolina kanname, ühendagu, vaimustagu ja valgustagu meid kõiki ning viigu meid vastu ühisele edule.

ksv! Friedrich Akel
esimees

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*