Ak. orgide korvpalliturniir 2013

Tere!

Selleaastane E!K!L!-i korvpalliturniir on läbi ja võitjaks krooniti korraldajameeskond korp! Sakala. Jäi küll saavutamata suurejooneline 2012/2013 kolmikvõit pallimängudes, aga meie esindusmeeskonna südikas mäng teenis meile suurepärase teise koha!

C!F!E!-t esindasid turniiril ksv! Raigo Raudseping, reb! Rainer Loopere, ksv! Ingmar Hääl, ksv! Toomas Härmaorg, ksv! Teedu Pedaru, reb! Allan Kubu, vil! Tauri Sokk, b!vil! Joosep Merelaht ja reb! Frederik Ross.

Meie mehed mängisid kokku 4 mängu, alustati kohe tulevase turniirivõitja korp! Sakala vastu. Kohe ei saadud oma mängumootorit tööle ja esimese poole võitis võõrustajameeskond seisuga 21 : 7. Lõppseisuks kujunes 31 : 16 võit korp! Sakalale.

Teine mäng oli vaja kindlasti võita, et säilitada võimalus minna edasi poolfinaali (turniiri formaat muudeti kohapeal ümber, tekitati kaks kolmevõistkonnalist alagruppi). Vastu mindi korp! Rotaliale. Mäng oli võrdne, esimese poolaja lõpuks juhtis meie meeskond kahe punktiga, seisuks oli 19 : 17. Teisel poolajal suutis meie meeskond vahet veidi suurendada ja võideti korp! Rotaliat seisuga 39 : 32.

Saavutanuna oma alagrupis teise koha, läksime poolfinaalis vastamisi teise alagrupi võitjate, korp! Ugalaga. Algus oli raske, tuli üllatuseks, kuidas kogenud korp! Ugala visked küll nii lihtsalt sisse lähevad. Esimese poolaja lõpuks suudeti küll vahet vähendada, aga poolaja skooriks jäi siiski 16 : 14 korp! Ugalale. Teisel poolajal läks mäng väga põnevaks, lõpupoole oli vaja mõnepunktilisest kaotusseisust kiiresti välja tulla, suurejoonelise kolmepunktiviskega päästis meie mehed ksv! Hääl. Seisult 32 : 32 mindi lisaajale, mäng jätkus taas sama tuliselt, lõpuks siiski väljusid võitjatena meie mehed, lõppseisuks vormistati 43 : 41. Selle tulemusena ei suutnud murtud korp! Ugala meeskond end enam ka kolmanda koha mängus kokku võtta ja kaotas sellegi.

Korp! Fraternitas Estica meeskonda ootas aga finaal! Kardeti halvemat, sest vastas oli tugev korp! Sakala võiskond, kellelt saadi ka hävitav kaotus esimeses mängus. Finaali ajaks lahkus ka vil! Sokk, mis süvendas mängijate muret veelgi. Finaalmängu esimene pool kulges kartustele vaatamata üsna võrdselt, poolajaks juhtis korp! Sakala napi ühe punktiga seisul 16 : 15. Teisel poolajal leidis meie meeskond uut indu ja lükkas sisse järgmise käigu. Nelja mänguminutiga kasvatati vahe vastaste ees kaheksale punktile, peale mida võttis korp! Sakala olukorra hindamiseks time-out’i. Peale mänguseisakut tulid vastased võimsalt mängu tagasi ja võtsid tagasi juhtpositsiooni. Peale südikaid üritusi vastaste korvi all, ei tabanud aga meie meeskond otsustavat viigistavat viset ja finaalmängu lõppseisuks jäi 31 : 29 korp! Sakalale.

Turniiri lõppjärjestus kujunes selliseks:

1. korp! Sakala
2. korp! Fraternitas Estica
3. korp! Fraternitas Tartuensis
4. korp! Ugala
5. korp! Rotalia
6. korp! Vironia

Tahaksin kiita omalt poolt kõiki asjaosalisi, alati kvaliteetset ksv! Raudsepingut, kolmekakunni reb! Rossi, hirmsat b!vil! Merelahte ja alati külma pead hoidvat vil! Sokku ning ka loomulikult kõiki teisi pallipõrgatajaid. Ehk ma vaatan maailma läbi sini-rohe-valgete prillide, aga tuleb kiita ka kohale tulnud publikut, kes minu kuulmise järgi tegi kõige enam lärmi just meie meeskonna toetuseks.

ksv! Margus Kaal
s/s mag. paucandi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*