Ilmus konkurentsiõigust käsitlev raamat

Maailma juhtiv advokaadibüroo Clifford Chance ja Baltikumi juhtiv advokaadibüroo Sorainen andsid välja EL-i ja Eesti konkurentsiõigust käsitleva raamatu.

Täna esitletakse vinoteegis In Studio Vinum hiljuti kirjastuselt Juura ilmunud raamatut „Euroopa Liidu ja Eesti konkurentsiõigus”. Raamatu autoriteks on advokaat Kaarli H Eichhorn, kes töötab maailma suurimas advokaadibüroos Clifford Chance ning Baltikumi juhtiva advokaadibüroo Sorainen advokaat ja Tartu Ülikooli õigusinstituudi Euroopa õiguse lektor Carri Ginter.

Ginteri sõnul on viimastel aastatel nii Euroopa Liidus kui Eestis pööratud palju tähelepanu konkurentsiõigusega seonduvale. „Eestis on spekuleeritud kütuse jaemüügituru erinevate kokkulepete teemadel, Euroopa Komisjon on aga sel aastal trahvinud kartellide vastase võitluse raames ettevõtjaid kokku rohkem kui 3 miljardi euro ulatuses,” selgitab Ginter. „Samuti saavutas Komisjon hiljuti Euroopa Esimese Astme Kohtus pretsedenti loova võidu Microsofti üle,“ räägib Eichhorn. „Kõik see viitab konkurentsiõiguse olulisele staatusele Euroopa Liidu poliitikate hulgas ning sunnib ettevõtjaid pöörama üha suuremat tähelepanu konkurentsiõigusele ja selle järgimisele”, lisab ta.

Ilmunud raamat käsitleb vaba konkurentsi aluseid nii Eestis kui ka Euroopa Liidus. Samuti sisaldab see valikut Euroopa Kohtu lahenditest ja Euroopa Komisjoni otsustest, mis aitavad kirjeldada konkurentsiõiguse toimimist praktikas. Raamat sobib nii käsiraamatuks praktikutele kui ka õpikuks tudengitele.

Clifford Chance
Clifford Chance on üks maailma juhtivaid advokaadibüroosid. Büroo tegutseb kolmel peamisel turul – Ameerika Ühendriikides, Aasias ja Euroopas. Büroo on spetsialiseerunud õigusabi andmisele tähtsamates äriõiguse valdkondades: äriühinguõigus ning ühinemised ja ülevõtmised, finants- ja pangandusõigus, kinnisvara, maksuõigus, pensioni- ja tööõigus ning kohtuvaidlused ja kohtuväliste vaidluste lahendamine. Clifford Chance-il on 28 bürood 20 riigis ja firmas töötab 3800 juristi ja advokaati.

Advokaadibüroo Sorainen
Advokaadibüroo Sorainen on ülebaltikumiline äri- ja kaubandusõigusele spetsialiseerunud advokaadibüroo. Büroo loodi 1995. a septembris, kui avati Tallinna kontor. Advokaadibürool on kontorid alates 1997. aastast ka Riias ning 1999. aastast Vilniuses. Kokku töötab ettevõtlusega seotud õigusabile spetsialiseerunud advokaadibüroos ligi 100 juristi ja advokaati ning peamiselt on klientideks suured ning keskmised rahvusvahelised ja kohalikud ettevõtted.

Kaarli Harry Eichhorn on sündinud 1976. aastal Stockholmis.
Ta omandas kõrghariduse (LL.M.) Stockholmi Ülikoolis. Oma teadmisi on ta täiendanud European University Institute‘is Firenzes ja Helsingi Ülikoolis ning sai 2001. aastal magistrikraadi (LL.M) Euroopa õiguses (Master of Laws in European Law) Stockholmi Ülikoolis. Ta töötab 2001. aasta sügisest maailma suurima advokaadibüroo Clifford Chance LLP Brüsseli kontori konkurentsiõiguse osakonna juristina (www.cliffordchance.com).
K.H. Eichhorn on 2007. aastast Rootsi Advokatuuri liige. Ta on samuti l’ordre français des avocats du barreau de Bruxelles (la liste des avocats communautaires) liige. Ta nõustab ülemaailmselt tööstusseadmete, lennunduse, farmaatsia, toiduainete, jookide, tarkvara ja keemiatööstuse ettevõtteid konkurentsiõiguse valdkonnas. Samuti esindab ta kliente Euroopa Esimese Astme Kohtus. K.H. Eichhorn on akrediteeritud lobist EL-i juures. Ta esindab sageli Clifford Chance‘i erialastel üritustel ning on avaldanud arvukaid artikleid Euroopa õiguse ja konkurentsiõiguse teemal ajakirjanduses ning Euroopa Liidu erialastes väljaannetes, nt International Company and Commerical Law Review, Europarättslig Tidsskrift, International Antitrust.

Carri Ginter sündis 1978. aastal Tartus. 2000. aastal lõpetas ta Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Eestis. 2001.aastal omistati talle Stockholmi Ülikoolis magistrikraad (LL.M) Euroopa õiguses (Master of Laws in European Law). Oma teadmisi on ta täiendanud Ludwig Maximiliani nimelises Müncheni Ülikoolis ning Haagi Rahvusvahelise Õiguse Akadeemias. C. Ginter on 2000. aastast Eesti Advokatuuri liige. Alates 2003. aastast vandeadvokaat ning advokaadibüroo Sorainen (www.sorainen.com) partner alates 2007. aastast. Autor on Prantsuse saatkonna poolt Eestis nimetatud avocat-conseil’iks ning Legal500 (www.legal500.com) soovitatud praktik EL-i õiguse ja konkurentsiõiguse valdkonnas Eestis.
C. Ginter on 2003. aastast Tartu Ülikooli Õigusinstituudi Euroopa õiguse õppejõud ja aastast 2006 Tartu Ülikooli õigusteaduskonna doktorant. C. Ginter on lugenud avalikke loenguid Euroopa Liiduga seonduvatel teemadel nii Eestis kui välismaal, sh viinud läbi õppetööd Tallinna Tehnikaülikoolis ja Eesti Diplomaatide Koolis. C. Ginteri artikleid Euroopa õiguse ja siseriikliku õiguse teemadel on avaldanud mitmed tunnustatud erialaajakirjad nagu European Law Review, European Competition Law Review, European Journal of Law Reform ning ajakiri Juridica.

http://www.ap3.ee/?PublicationId=95e55513-d535-4f03-8fbc-2b2cda835b35

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*