Admiral Pitkal mälestatakse 1944. aastal Läänemerre jäänuid

Esmaspäeval, 5. juulil, laulupeole järgneval päeval, mälestatakse Eesti Mereväe lipulaeva pardal 1944. aasta põgenemisel merel kadunuid. Kuna selle aasta juulis on tuhanded endised põgenikud ja nende järeltulijad Tallinnas, otsustati korraldada selle sündmuse 60. aastapäeva tähistamine nimetatud ajal.

Hukkunute mälestamine “Reekviem Läänemerel” viiakse läbi Eestlaste Kesknõukogu Kanadas eestvedamisel ja organiseerimisel. Osalejate hulgas on Eesti Kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts, ühendus Memento, Toronto Eesti Meeskoor, Eesti poliitikud, mitmed avaliku elu tegelased jne. EKNi esimees Avo Kittask teatas maikuu juhatuse koosolekul, et Eesti Kaitsevägi on igati valmis toetama ürituse edukat korraldamist.
Avo Kittask ja Laas Leivat võtsid mullu sügisel osa mälestusüritusest Soome lahel. Piirivalve ja mereväe meeskondade heatahtlik suhtumine võõrsil elavate eestlaste südamelähedasele toimingule oli liigutav.

Tänavu on kavas paaritunnine meresõit Admiral Pitkal, mille ajal visatakse merre mälestuspärgi jumalasõna ja Toronto Eesti Meeskoori laulu saatel. Kava kohaselt lahkub sõjalaev Miinisadamast 5. juuli hommikul kell 10.30.

http://www.kesknadal.ee/g2/uudised?id=4179

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*