Korp. Frat. Tartuensis võeti EKLi liikmeks

29. mail toimus korp. Frat. Tartuensise vastuvõtmine Eesti Korporatsioonide Liitu. Selleks oli EKL-i presideeriva korporatsiooni Rotalia ruumidesse kokku kutsutud pidulik koosolek, millest osa võtsid kõikide EKL-i kuuluvate korporatsioonide eestseisused, EKL-i vilistlaskogude esindajad ja samuti ka Frat. Tartuensise eestseisus ja vil.-kogu esimees.

Piduliku koosoleku avas EKL-i esimees üliõpilane Joh. Pedak, andes lühikese ülevaate EKL-i ajaloost ning rõhutades, et Eesti Korporatsioonide Liidu asutasid 22 aasta eest viis eesti korporatsiooni: Vironia, Frat. Estica, Sakala, Ugala ja Rotalia, kes tookord asusid mitmetes eri linnades. EKL asutati, et koondada eestimeelseid üliõpilasi ja võidelda tookordsesse intelligentsi süveneva võõrvaimu vastu. Vaatamata igasugustele erakorralistele aegadele jäi EKL püsima, sellega liitusid 1928. a. Revelia, 1930. a. Frat. Liviensis ja nüüd uuema liikmena Fr. Tartuensis. Lõpuks tegi EKL-i esimees ametlikult teatavaks EKL-i otsuse 12. maist s. a., millega Frat. Tartuensis sellekohase palve põhjal otsustati EKL-i vastu võtta ning soovis uuele liikmele õnne ja head töötahet korporatsioonide peres.

EKL-i esimehe kõnele vastas korp. Frat. Tartuensise esimees üliõp. N. Sulg. EKL-i vilistlaskogude liidu poolt tervitas esimees dr. H. Normann,- kellele vastas Frat. Tartuensise vil.-kogu esimees prof. E. Roots, toonitades EKL-i kui tasakaalustava teguri tähtsust eesti üliõpilaskonna elus ning hinnates kõrgelt EKL-i vilistlaste teeneid Eesti riigi ja rahva seisukohalt. Arvestades seda, tahab Frat. Tartuensise vil.-kogu tulevikus kõigiti kaasa aidata EKL-i sihtide taotlemisel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*