Ak. orgide võrkaplliturniir 2013

Pärast aastast vaheaega toimus jällegi ak. orgide võrkpalliturniir 19.01.2013. Kuna aastal 2011 olime oma üllatusliku esinemisega pälvinud turniiril II koha, siis sellel aastal lasus meie õlul favoriidikoorem. Juhtus see, mis juhtuma pidi, ning kandsime oma koormat edukalt lõpuni loovutamata ühtegi geimi. Seega 2013 ak. orgide meister võrkapllis on korp! Fraternitas Estica.

2013_volle
vil!! Ragnar Jukkum ja Andres Leht, ksv!! Verner Silm ja Lauri Üksti, vil! Indrek Kriisa
ees vil! Raul Tõniste, ksv! Robin Lilleorg, reb! Rainer Loopere

Turniiri lõpptulemused olid järgmised:

NAISED
1 Korp! Amicitia
2 Korp! Filiae Patriae
3 Eesti Naisüliõpilaste Selts
4 Korp! Indla
5 EÜS Põhjala
6 Korp! Lembela

MEHED
1 Korp! Fraternitas Estica I
2 ÜS Raimla
3 EÜS Põhjala I
4 Korp! Sakala
5 Korp! Rotalia
6 Eesti Üliõpilaste Selts
7 Korp! Ugala
8 Korp! Fraternitas Tartuensis
9-10 korp! Fraternitas Liviensis
9-10 Korp! Vironia
11-12 Korp! Fraternitas Estica II
11-12 EÜS Põhjala II

Alagrupis olid meie vastasteks loositud korp!! Sakala, Rotalia, Fr. Estica II, Fr. Liviensis ja Fr. Tartuensis. Mängiti kaks geimi 15 punktini. Paaris geimis muutus seis kriitiliseks, sest olime mitme punktiga maas kui vastasel jäi geimivõidust punkt puudu. Kuid säilitades külma närvi suutsime kõik sellised seisud enda kasuks pöörata. Alagrupp läbitud puhaste paberitega.

Finaalgrupiks oli välja sõelutud neli paremat meeskonda: Fr. Estica, Sakala, ÜS Raimla, EÜS Põhjala I. Kuna alagrupist sai kaasa võetud mäng Sakalaga, siis ootasid ees kohtumised eelmise turniiri parimate võistkondadega. Kui kaks aastat tagasi tuuseldas EÜS Põhjala meid kaks korda põhjalikult läbi, siis sellel aastal ei antud vastastele erilist võimalust. Mõlemad alistati tasavägises mängus 2:0 ning võidukarikas oli auga välja teenitud.

Au ja kiitus fraateritele, kes viitsisid ja suutsid selle raske päeva üheskoos pingutades edukalt lõpuni viia!

Lisaks veel vil! Raul Tõniste kokkuvõte turniirist:

Nagu laiadele rahvahulkadele siin- ja sealpool Emajõge teada, on parim akadeemiline võrkpallimeeskond Fr. Estica! Peale taastumist ja lihasevalude üleelamist kirjutaks paar sõna oma nägemusest võiduka turniiri teemadel ka neile, kes kohal polnud.
Tahaks siinkohal esile tõsta 3 asja, mis karika koju tõid.
1. Õiged valikud võistkonna komplekteerimisel ja taktikas – tänud vil! Indrek Kriisale – võistkond oli ühtlane ja ühelgi positsioonil ei toimunud käe- ega jalaväristamist, olid olemas omad ründekahurid, vastuvõtjad, väga liikuvad mehed, kes päästsid ka üsna uskumatuid palle ja samuti sai väga õigetel momentidel võetud minutilisi vaheaegu.
2. Skeemid – süsteemid – võrkpallipeainsener vil! Andres Leht pani pani paika liikumised ja kombineerimise sellise kiiruse , täpsuse ja arusaadavusega, et ka teooriat vähemteadvad mängijad olid alati õigel kohal ja pallid lihtsalt ei tahtnud meie poole maha kuidagi kukkuda. vil! Leht vääriks allakirjutanu arvamusel kindlasti turniiri parima sidemängija ja kõige kasulikuma mängija tiitlit kui sellised oleks välja antud.
3. Mängudistsipliin, koostöö ja võitlusvaim – nagu vil! Kriisa juba Facebook-i vahendusel mainis, tekkis mõneski mängus raskeid olukordi, kus vastastel oli kasutada geimpalle (ise lugesin neid kokku 3 mängu peale 4-5 tk.), aga need kõik sai koju toodud. Närveerimist ei tekkinud, plaanidest sai kinni peetud ja kogu energia läks mängule.
Tänud siinkohal veel meie teise võistkonna liikmetele, kes elasid finaalmängudes agaralt kaasa ja toetasid platsi servalt!
Kokkuvõtteks veel, et on ülimalt hea meel näha, et esticuste hulgas on sport heal järjel, võistkonnas olid esindatud coetused alates 90/91 kuni 12/13 ehk siis kogu värvipalett juba veidi vanematest vilistlastest kuni rebasteni välja. Elagu!Elagu!Elagu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*