In memoriam: Väino Aab

vil! Väino Aab

Sünd. 26.03.1923 Karula v., Valgamaa
Surn. 19.12.2011 Adelaide, Austraalia

Haridustee:
Lõpetas Valga Gümnaasiumi 1941. aastal

Sündis Karulas Valgamaal, Kungla talus. Isa Jaan Aab talupidaja, ema Minna. Käis kohalikus algkoolis ja Valga Ühisgümnaasiumis, mille lõpetas 1941. aastal. Alustas õpinguid Tartu ülikoolis loomaarsti teaduskonnas.

Mobilisatsiooni väljakuulutamise ajal sakslaste poolt astus Eesti Leegioni ridadesse. Saadeti algul Gutzen Wolossovi partisaanide jahile. Väljaõppe sai Neuhammeri laagris (lääne Poolas) ja sõjakäigud Opeln Brigi all, kus jäi kotti. Sõja lõppedes tuli jalgsi Hirschbergist öösel Ameerika tsooni. Siin oli autojuht ameerika sõjaväekohtule Nürnbergis.

Austraalia jõudis lepingu alusel 1948. aastal, kus kaks tööaastat täitis Bonegillas Victoria osariigis autojuhina. Abiellus Inge Leisiga Bonegillas 05.11.1949 ja jõudis Adelaide 1952. Siin töötas Freeman Motors autofirmas. Poeg Martin sündis 25.5.1960 Adelaides. Õppis töö kõrvalt raamatupidamise eriala ja töötas edasi samas firmas raamatupidajana.

Eesti ühiskonna töös Adelaides osales suure innuga. Nooremas eas mängis võrkpalli kohalikus eestlaste meeskonnas. Oli osaühisuse „Eesti Maja” juhatuse liige 1967 kuni 1999. Kaks aastat sellest oli esimees. Tema esimehe oleku ajal saavutati võlavaba Eesti Maja Adelaides. Laulis meeskooris.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*