Eesti Korporatsioonide Liidu 95. aastapäeva tähistamine – edukas ja edumeelne

Eesti Korporatsioonide Liidu pidulik koosolek

Eesti Korporatsioonide Liidu (EKL) aastapäeva tähistamine võtab aina hoogu. Ehkki 20 aastat tagasi kardeti langust ja kokkukuivamist, on liikmeskonna osavõtt pigem kasvanud vaatamata põlvkondade vahetumisele.

Nagu põlvkonnad, nii vaheldub ka EKL-i juhtimine. Möödunud aastal presideeris edukalt korp! Sakala, kellel oli siis käimas 100. aastapäeva tähistamine. Sel aastal on juhtinud tegevust korp! Rotalia, kes suutis aastapäevale tuua rohkemgi osavõtjaid. Rotalia senior (seega EKL-i esimees) vil! dr. Toivo Miljan väljendas oma avakõnes lootust veelgi suuremale osalejate arvule tulevaks aastaks, mil presideerib nooruslik korp! Vironia. Vastukaja ettepanekule oli entusiastlik.

Lisaks mainitud korporatsioonidele olid sündmusel esindatud veel korp! Frat. Estica, korp! Ugala, korp! Frat. Liviensis, korp! Revelia ja korp! Frat. Tartuensis. Erinevad üliõpilasvärvid lõid ülendava meeleolu Tartu College’i elegantselt kujundatud suures saalis.

EKL-i aktiivse liikmeskonna moodustab Kanadas nüüd peamiselt ülemere-eestlaste teine ja kolmas generatsioon, kui paigutada poisikese eas kodumaalt lahkunud teise põlvkonda. Neid oli sündmusel vähem kui neljandik. Valdav osa oli võõrsil sündinuid. Sellegipoolest oli kõnede peateemaks kohustus Eesti riigi ja rahva vastu, mida kajastasid ühiselt ning kõlavalt lauldud „Mu isamaa, mu õnn ja rõõm“ ja „Eesti Lipp“.

Lisaks esimehele olid sõnavõtjad veel vil! dr. Olev Träss (korp! Frat. Liviensis – kõne isamaale), vil! Toomas Kütti (korp! Vironia – kõne EKL-ile) ja vil! Märt Pihl (korp! Revelia – kõne alma materile ja noorusele). Eriti haaravalt ja hästi ettevalmistatult toimis kolmanda põlvkonna esindaja confrater Aleks Kivi (korp! Rotalia), kes viis läbi lahkunute mälestamise.

Korp Rotalia oli saabunud kohale kuue noorliikmega, kes täitsid oma rebaste kohustusi eeskujulikult. Seejuures sujusid kõik toimingud nagu kellavärk.

Pärast vennastumist, mille viis läbi korp! Rotalia magister cantandi vil! Martin Toomes, toimus seltskondlik koosviibimine, mida iseloomustas – ikka ja jälle – uljas tudengilaul.

http://www.eesti.ca/index.php?op=article&articleid=27735&lang=et

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*