Eesti Korporatsioonide Liidu aastapäev

Eesti Korporatsioonide Liit tähistas oma 91. aastapäeva laupäeval, 22. aprillil Tartu College’i suures saalis. EKL-i selle aasta presideeriv organisatsioon, korp! Rotalia oli pidustuse vastutav läbiviija esimehe vilistlase dr. Toivo Miljani kindla käe all.

EKL 91. aastapäev Torontos

EKL rajati 15. märtsil 1915 Tartus, selle asutajateks olid korporatsioonid Vironia, Frat. Estica, Sakala, Ugala ja Rotalia. Käesoleval pidupäeval olid esindatud nii asutajad korporatsioonid kui korp! Revelia ja korp! Fraternitas Tartuensis.

Kombekohaselt alustati tseremoniaalse piduliku koosolekuga. Pika laua taha istusid erinevates värvides korporatsioonide esimehed. Särasid shärped ja hiilgasid rapiirid. Pärast esimehe avasõna toimus lahkunute mälestamine, mille läbiviijaks oli korp! Rotalia vilistlane Peeter Einola. Pärast kõnet isamaale (vil! Toomas Trei, korp! Vironia) tõusis korporatsioonide liikmeskond ja kõlas Eesti hümn.

Järgnevat vennastuspidu iseloomustasid laulud ja kõned. Kõne EKL-ile pidas korp! Revelia vilistlane Märt Pihl ja kõne alma materile ning noorusele vil! Risto Leivat, korp! Fraternitas Estica.

Piduliku õhtusöögi ajal esitati cantustena rohkesti elavaid tudengilaule, millele elati hoogsalt ja jõuliselt kaasa. Vil! Andres Raudsepp, korp! Sakala — õhtu ametliku poole magister cantandi, jagas osalenutega oma muljeid EKL-i aastapäeva tähistamisest eelmisel kuul Tartus.

Kanadas on EKL kui ühendorganisatsioon suutnud oma traditsioonilist tegevuskava täita üle poole sajandi, hoides viimastel aastatel oma aastapäevade osalemisarvu stabiilsena. Ka selle aasta kommersil oli kohal poolesajane liikmeskond korporante, kes omavahel jagasid uljast meeleolu ja isamaalist vaimu.

http://www.eesti.ca/index.php?op=article&articleid=13112

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*