Tartu Kõrgema Kunstikooli rektoriks saab Vallo Nuust

Jaanuarist asub Tartu Kõrgema Kunstikooli rektori ametisse Vallo Nuust, talle andis eile hääle kaks kolmandikku valimiskogu liikmetest.

Praegu Postimehe Tartu toimetuses ajakirjanikuna töötav Vallo Nuust kogus 15 valimiskogu liikme toetuse, hääletusel osales 21 valimiskogu liiget. Üks sedel oli kehtetu, viis häält jagunesid kahe vastaskandidaadi Toomas Altnurme ja Olav Villmanni vahel, ütles kõrgema kunstikooli rektori kt Erika Pedak.

Seega tõotab kunstikõrgkoolis läbi saada väsitav juhita olek, mis on kestnud veebruari lõpust, kui ametist lahkus rektor Ants Juske.

Vastakad tunded

«Ühelt poolt on pingelangus, sest mind on ametisse valitud,» ütles Vallo Nuust. «Teisalt tuleb hakata programmi ja visiooni ellu viima, see jälle tõstab pinget. Annan endale selgelt aru, kui raske see amet on, aga ma näen kõrgemal kunstikoolil suurt potentsiaali ja sestap olen optimistlik.»

Kõrgema kunstikooli rahvas iseloomustab Vallo Nuusti kui selge visiooniga administraatorit. Nuusti põhilise puudusena nimetati aga seda, et erinevalt teistest kandidaatidest pole tal kunstialast haridust.

«Meil on kogu aeg oodatud täiuslikku rektorit, tunnustatud ja tuntud loovisikut, kes on ka hea juht. On olnud arusaam, et sellise asutuse juht peab olema kunstiharidusega,» rääkis Erika Pedak. «Vallo peab nüüd tõestama hakkama, senised kartused maha võtma.»

Kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna juhataja Mati Karmin ütles, et hääletas Valo Nuusti poolt kõhklusteta.

«Temal võib poeedihinge rohkemgi olla kui minul, mina tal kunstitausta puudumist takistuseks ei pea,» kommenteeris Karmin. «Mina ütleksin, et ta on pikamaajooksja. Ta annab aru, et tulemused ei tule kergelt ja kiiresti ja ta võtab asja külma peaga. Rahulikkus tuleb ekstsentriliste kunstnikega suheldes kasuks.»

Kõrgema kunstikooli üliõpilasesinduse esimees Kalev Saar vahendas, et üliõpilased näivad tulemusega rahul olevat. Ennekõike sellega, et rektor ametisse saab, sest koolis on jõudnud hakata maad võtma minnalaskmismeeleolud.

Üks õppejõud lisaks

Samuti rektoriks kandideerinud kunstnik Toomas Altnurme, kes tõi valimiskampaaniasse tubli annuse aasia hõngu, on andnud Saare sõnul põhimõttelise nõusoleku kõrgemasse kunstikooli õppejõuks tulla. Olav Villmann töötab seal juba praegugi.

Vallo Nuust

• Sündinud 15. mail 1962 Tartus.

• Lõpetas Tartu Ülikooli ajakirjanikuna 1992, magister artium ajakirjanduse alal aastast 2003, õpib doktoriõppes TÜ ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonnas.

• On töötanud Stockholmi Eesti Päevalehes, režissöörina Eesti Televisiooni Tartu stuudios, toimetajana ajakirjas Pere ja Kodu, Edasi (Linnalehe) peatoimetajana ja Tartu Börsi juhttoimetajana. Aastast 2001 Postimehe reporter, aastast 2004 TÜ ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna assistent.

• Eesti Autorite Ühingu liige, tema tekstidele kirjutatud laule on esitanud Tartu Ülikooli naiskoor, ansamblid Tuberkuloited, Jahimehed, Guntar, Võikõllane ja Tartu Lasteteatri ansambel.

• Temalt on ilmunud luulekogu «Et vaadata merd» (1995) ja publitsistikakogumik «Kuutunnel» (2004).

http://tartu.postimees.ee/171104/tartu_postimees/150225.php

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*