Kaasakiskuv konkurents hästikorraldatud võrkpalliturniiril

Korp! Sakala ja korp! Filiae Patriae saavutasid esikohad tasavägiste mängude finaalidel

Nagu möödunud nelja aasta jooksul, tulid Kanada eesti akadeemiliste organisatsioonide võrkpalliturniiril esikohale taas korp! Sakala mehed, võites finaalmängus Eesti Üliõpilaste Seltsi meeskonda Kanadast. Mängud, mis olid kohale kutsunud kümme võistkonda, toimusid Scarborough College’i Taimo Pallandi nimelises suurvõimlas laup., 7. veebr.

Peale ülalmainitute olid esindatud veel korp! Vironia (kahe meeskonnaga), korp! Fraternitas Estica, korp! Ugala (üksikmängija) ja korp! Rotalia.

Naiskondi oli neli: korp! Filiae Patriae, korp! Indla ja korp! Amicitia kahe võistkonnaga. Kahe esimese vaheline finaal oli äärmiselt tasavägine, nõudes kolm mängu. Viimaks jäi peale korp! Filiae Patriae (26:24), keda võidule viisid Ingrid Jürman, Viive Kittask, Ingrid Laar ja Kairi Taul-Hemingway.

Meeste semifinaalmängudes võistlesid samaaegselt korp! Rotalia ja korp! Sakala ning kõrval võimlas korp! Vironia ja Eesti Üliõpilaste Selts. Tasavägist võistlust Sakala ja Rotalia vahel jälgis mõlemaid meeskondi toetav pealtvaatajaskond erilise põnevusega, kuna mängupinge peegeldas mitmekordsete võitjate ajalooliseks kujunenud konkurentsi. Mäng lõppes 15-13, 15-12 korp! Sakala heaks.

Korp! Vironia ja EÜS’i vaheline semifinaalmäng demonstreeris viimase tugevdatud koosseisu. Kuna sellel aastal ei saanud kohale tulla EÜS/USA täismeeskond, mängisid USA’st saabunud Kanada koondise meeskonnas, kes suutsid alistada vastasvõistkonda. Vironia oli omalt poolt kohale toonud noorliikmeist koosneva teise meeskonna, milles osalesid Toronto eestlaskonnas tuntud noored Peeter Nieländer, Robi Trei ja vennad Andres ja Erik Sehr.

Tulles finaalmängu juurde, pakkus turniir veelgi põnevust, kui esimese poolmängu alguses jõudis EÜS ette 9:2. Sellegipoolest saavutasid sakalanused dramaatilise comeback’i, võites 17:15. Teine poolmäng oli võitjate kindlamates kätes, lõppedes 15:12.

Mängud võistluse kestel olid heas tasakaalus. Näiteks, olgugi et nad jäid semifinaalmängudest välja, oli korp! Fraternitas Estica nooruslik meeskond suuteline selle ajastu tshempioni ja ka selle turniiri võitjat korp! Sakalat alistama poolmängus turniiri algfaasis. Järelnauding sellest hetkest jäi kõrval paiknevais klubiruumes vahutama õhtutunnini.

Scarborough College’i klubiruum oligi koht, kus Kanada eestlaskonna keskmine ja noorem generatsioon said omavahel suhelda ja teineteist viisakalt aasida. Vanema põlve esindajaid (need, kes täiskasvanuina Põhja-Ameerika mandrile saabusid) oli seekord pealtvaatajaskonna hulgas vaid üksikuid. Nende huvi ja moraalne toetus on nooremate poolt alati hinnatud.

Kahetsusväärne on EÜS/USA meeskonna kohaletulijate vähenemine. Tarmo Pallop Pennsylvaniast mainis, et ta alustas USA’st akadeemiliste organisatsioonide turniiridel käimist juba 16 aastat tagasi, kui ta oli 21-aastane. „Väga tore ja meeldiv oli seekord Kanada seltsivendadega koos mängida. Jäi sama tunne nagu oma USA poistega,“ lisas ta veel. Peale Pallopi ja Chicagost saabunud Erik Jaasoni mängisid EÜS’i meeskonnas veel Eerik Aljas, Riki Hiir, Margus Kask, Alar ja Tõnu Petersoo ning Joonas Varrik.

Võitjate meeskonnas osalesid sakalanused Richard Paju, Peter Sõrra, Raivo Uukkivi, Erik Verder, Aaro Tõnnis ja Toivo Vähi.

Turniir oli Eesti Korporatsioonide Liidu korraldusel. Presideeriva organisatsiooni, korp! Sakala poolne vastutaja vil! Aaro Tõnnis juhtis seda hästi organiseeritud ja tasakaalustatud turniiri rahuliku vilumusega.

Päevasündmuste järelkajana toimus hilistel tundidel Tartu College’is pubiõhtu koos DJ ning söögi-joogiga. Õhtu korraldajaks oli Akadeemilise Kodu juhatus.

http://www.eesti.ca/?op=article&articleid=6322

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*